Lunarni kalendar kao pomoćnik u kućanstvu!

Lunarni kalendar kao pomoćnik u kućanstvu!

Mjesec je oduvijek igrao posebnu ulogu u ljudskom životu. Danas možemo iskoristiti snagu Mjeseca kako bismo optimizirali i poboljšali svoj proces čišćenja. Lunarni kalendar može se koristiti za određivanje vremena čišćenja, pranja rublja i pospremanja kuće kako biste postigli najbolje rezultate.

Što je lunarni kalendar?

Lunarni kalendar je alat koji se stoljećima koristi u mnogim kulturama kako bi se ispravno iskoristili utjecaji Mjeseca u svakodnevnom životu. Lunarni kalendar također može pomoći u svakodnevnim kućanskim poslovima kako biste pronašli najbolje vrijeme za razne aktivnosti čišćenja. Mjesečev ciklus traje oko 28 dana i podijeljen je u četiri faze: mlađak, prva četvrt, puni mjesec i zadnja četvrt. Svaka faza ima svoju energiju i može se koristiti u različite svrhe. Na primjer, mladi mjesec je faza koja se fokusira na otpuštanje starih navika ili negativne energije, što ga čini izvrsnim vremenom za uklanjanje nereda. S ovim praktičnim vrećama za smeće stvari koje više nisu potrebne mogu se brzo sortirati i ukloniti iz Vašeg doma. Čak i prašina koja se dugo nakupljala nestaje iz svih kutova vašeg doma u tren oka, na primjer s ovim četkama.

Kada je najbolje vrijeme za koju aktivnost?

Dobro pitanje - pogledajte našu početnu stranicu , tamo ćete pronaći savjete koji se mijenjaju mjesečno, kada je točno najbolje vrijeme za određenu akciju čišćenja. Najbolje je držati se mjeseca u opadanju, jer je to faza u kojoj se učinci čišćenja pojačavaju. Velika prednost: navodno vam je potrebno manje deterdženta , a prozori i ogledala mogu se očistiti gotovo bez napora bez ostavljanja tragova. Mladi mjesec također je dobro vrijeme da svoj dom oslobodite nagomilanih stvari i tereta – koristite lunarni kalendar za stvaranje čistog i skladnog doma!

Djeluje li to stvarno?

Što se tiče korištenja lunarnog kalendara, mišljenja su vrlo različita: s jedne strane, lunarni kalendar je vrlo kompleksan i zahtijeva intenzivno proučavanje teme kako bi se pravilno koristio. S druge strane, nema znanstvenih dokaza o učinkovitosti lunarnog kalendara. Neki ljudi ga smatraju ezoteričnim i sumnjaju u njegovu učinkovitost. Također je važno napomenuti da se lunarni kalendar može koristiti samo kao potpora i vodič, ali ne jamči uspjeh.Samo ga isprobajte i ako ne uspije, u najgorem slučaju imati ćete čist dom.